За останні півроку ринок нерухомості стабільний — експерт


За останні півроку ринок нерухомості стабільний — експерт


За останні півроку відчутного просідання ринку нерухомості не було. Про це повідомив експерт з нерухомості Артур Пилипчук.

“За півроку економ-сегмент, за висновками різних аналітиків, десь приблизно на 10% просів, це приблизно за півроку, бо хтось дає дані 12%, хтось дає дані 8%, приблизно 10%. Похибка велика, бо різні можуть бути райони, сегменти і так далі. Активність ринку при цьому не знизилась. До прикладу, цього літа вона не знизилась, позаяк завжди це було, тобто не просідала”, — вважає експерт.

Загалом за словами експерта, ринок у порівнянні з минулим роком доволі активний.

Як повідомлялося раніше, експерти вважають, що житло, а надто новобудови, є найкращою сферою інвестування для населення, особливо в умовах нестабільності банківської системи.

Особливу увагу експерти радять звернути на житло у новобудовах, які зводяться надійними забудовниками з досвідом реалізації багатьох проектів, як наприклад ПАТ “ХК “Київміськбуд”, який має понад 60-річну історію роботи. Тим більше, що за словами голови правління — президента холдингу Ігоря Кушніра, вартість нерухомості, яку зводить компанія, зафіксована у гривні, і іншого бути не може.

“Ціна у нас зафіксована в гривні і по-іншому не буде. Це і відрізняє „Київміськбуд“ — безпосередньо ми не прив’язані до долара, за рахунок чого виграємо у інших будівельних компаній. Так, ми змушені в деяких моментах піднімати ціну, тому що через курс долара дорожчають будівельні матеріали. Але якщо за останній час долар виріс в 3 рази, то будматеріали подорожчали тільки на 60%”, — наголосив І.Кушнір.

УНН

^ Вгору